War Of Westeros
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Вход

Забравих си паролата!

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 10 потребители: 3 Регистрирани, 0 Скрити и 7 Гости

Deana Karstark., Dyron Redwyne., Vorian Allyrion

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 48, на Сря Авг 11, 2021 12:10 am
ДЕЦА
Targaryen - 2/2
Baratheon - 1/2
Martell - 1/2
Lannister - 2/4
Tyrell - 1/2
Greyjoy - 2/5
Tully - 2/3
Stark - 2/4
→ Arryn - 1/2

Предишната тема Следващата тема Go down
Rhaenys Targaryen
Posts : 92
Join date : 27.07.2021
Вто Авг 10, 2021 9:23 am
GROUPS
 Групи
Таргариен
Домът Таргариен от Драконов камък е благородно семейство от валирийски произход, което управлява Седемте кралства на Вестерос. Гербът им е червен триглав дракон на черен фон, а  девизът им е „Огън и кръв“. В крайна сметка Таргариен се превръща в първи кралски дом на Седемте кралства.
Единственото семейство на владетели на дракони, оцелели от гибелта на Валирия, Таргариените напуснали Валирийската свободна собственост дванадесет години преди гибелта. Те пребивават повече от век в замъка Драконов камък на остров Драконов камък, докато Егон Завоевателят и съпругите му сестри, Висения и Ренис, не започват първата от Завоевателните войни през 2 г. пр. з.
Други Валирийски Домове

 • Дом Веларион, Властелините на приливите и отливите и владетелите на Дрифтмарк. Герб: Сребърен морски кон в морско зелено. Девиз: Старото, Истинското, Смелото.


 • Дом Селтигар, Лордове на острова на Щипките. Герб: Червени раци, разпръснати върху бяло платно. Девиз: Сигурен, Непоколебим


 • Дом Кохерис, лордове във Харенхал. Герб: Пламтяща червена и жълта салтира между четири бели черепа, на черно поле.


 • Дом Рогаре, банково семейство от Лис. Герб: Изправен на два крака еднорог върху зеленикав фон.


Грейджой

Дом Грейджой от Пайк е един от Великите домове на Вестерос. Той управлява Железните острови, сурова и мрачна колекция от забранени острови край западното крайбрежие на Вестерос, от стола Морски Камък в замъка Пайк на едноименния остров. Главата на семейството е традиционно известен като лорд Жътвар на Пайк. Гербът им е златен кракен на черно поле, а девизът им е „Ние не сеем“.
Други Домове на Железните острови

 • Дом Блектайд от Блектайд е благородна къща от замъка Блектайд на остров Блектайд, един от седемте големи острова, макар и с малка забележка. Те са сред най-известните поддръжници на Дом Грейджой, господарите на Железните острови. Герб: Вълнено зелено и черно.


 • Дом Ботли от Лордспорт е благороден дом от Железните острови, един от главните домове, заклети във вярност на Грейджой. Седалището им в Лордспорт и се намира на остров Пайк, от другата страна на крепостта Грейджой на Пайк. Герб: Ято сребърни риби върху бледозелено.


 • Дом Дръм от Стария Уик е благороден дом от Железните острови. Те са Господарите на Стария Уик, островът, считан за най-свещен от железниците и първият, колонизиран от Първите хора. Герб: Кости на ръка върху червено платно.


 • Дом Добрият брат от Хамърхорн е благороден дом от Железните острови. Те са един от най-мощните домове от Великия Уик, най-големият от островите, и са едни от основните поддръжници на Грейджой. Тяхното съхраняване на Хамърхорн е във вътрешността на страната, в хълмовете на Хардстоун, богатството им не идва от морето на залеза, а от техните мини. Герб: Черен боен рог със златна лента на червено платно


 • Дом Уинч на Желязната гора е благороден дом от остров Пайк на Железните острови. Те са сред основните поддръжници на Грейджой. Седалището им Желязната гора е от другата страна на острова от замъка Пайк, седалището на Грейджой. Герб: кървава луна върху лилаво.


 • Дом Мерлин от Пебълтън е благороден дом от Железните острови. Те са един от основните домове, заклети на Пайк. Седалището им на Кулата Пебълтън се намира в Пебълтън on Великия Уик. Герб: Увиващи се зелени струйки върху бяло платно.


 • Дом Харлоу от Харлоу е един от най -мощните домове от Железните острови, заклети на Дом Грейджой от Пайк. От замъка на Десетте кули, Харлоу управляват целия остров Харлоу, най -богатият и най -населен от островите. Герб: сребърна коса на черно платно.


 • Дом Съндърли от Солената скала е един от основните благородни домове от Железните острови. Седалището им се намира на остров Солтклиф. Герб: Удавен мъж, розов и блед, плаващ изправен в синьо-зелено море, косата му струи нагоре, докато рибите гризат крайниците му  



&




_________________


Fallen Queen
Being nice was my pastime But I've been hurt for the last time
Върнете се в началото Go down
Rhaenys Targaryen
Posts : 92
Join date : 27.07.2021
Вто Авг 10, 2021 10:00 am
GROUPS
 Групи
Мартел
Дом Мартел от Слънчево Копие е един от най-великите домове на Вестерос. Той управлява полуостров Дорн в далечния юг на континента от замъка им Слънчево копие. Макар и верни на Железния трон, Мартелите никога не са завладени от Таргариен. Герб: Червено слънце, пронизано от златно копие. Девиз: "Непокорими, неподвластни, несъкрушими"
Други Дорнски Домове
 • Дом Алирион от Божията милост е голям дорнски дом. Годсгрейс седи близо до вливането на Камшика и Вейт в Зелената кръв.
  Герб: златна ръка на червен и черен жирон. Девиз: „Врагът не може да премине“

 • Дом Дейн от Старфол е благороден дом от Старфол в Дорн. Те са сред основните домове, заклети на Мартел. Мечът на утрото е заглавие, дадено на дейнски рицар, който се смята за достоен да притежава големия меч Зора, острие, за което се казва, че е създадено от сърцето на падаща звезда. Герб: бял меч и падаща звезда, пресичащи се на лавандулов фон.

 • Дом Менууди от Гробът на кралете е стар дорнски благороден дом. Седалището му, Кингсгрейв, е разположено сред прохода на принца и охранява достъпа до Дорн. Герб: череп със златна корона на черен фон.

 • Дом Блекмонт от Блекмонт е васален дом, който държи на вярност към Мартел от Дорн. Седалището им е едноименният замък Блекмонт. Герб: летящ лешояд, с бебе в ноктите си, на черно поле.


Баратеон
Дом Баратеон от Бурен край е Велик дом на Вестерос, който управлява Бурните земи на източния бряг наВестерос, подходящо кръстен на честите си бури, от тяхното седалище на края на Бурен край. Герб: черен елен на златен фон. Девиз: „Яростта ни принадлежи“.
Домове от Бурните Земи
 • Дом Мертин от Мъглява гора е благородедн дом от Мъглява гора в Бурните земи, заклета в дом Баратеон. Герб: голяма сова на сив фон.

 • Дом Коферен от Фолтън е благороден дом от Фолтън в Бурните земи, заклет във вярност на Баратеон. Герб: два бели млади елена на зелено поле

 • Дом Конингтън от Приливът на Грифин е дом на рицари от Приливът на Грифин в Бурните земи, заклети в Бурен край. По-рано това е бил господарски дом, чиито земи някога са се простирали на много левги на запад, север и юг от Приливът на Грифин, включително достигане до дъждовната гора Герб: Два бойни грифона, сменени, на червено и бяло поле .

 • Дом Естермонт от Зелен камък е благороден дом в Зелен камък в Бурните земи и е един от основните домове, заклети в Дом Баратеон от Бурен Край. Те управляват малкия остров Естермонт източно от нос Гняв. Герб: Малка морска костенурка на зелен фон.



&




_________________


Fallen Queen
Being nice was my pastime But I've been hurt for the last time
Върнете се в началото Go down
Rhaenys Targaryen
Posts : 92
Join date : 27.07.2021
Вто Авг 10, 2021 10:41 am
GROUPS
 Групи
Старк
Дом Старк от Зимен Хребет е велик дом във Вестерос и кралски дом на Кралството на Севера. Те управляват обширния регион, известен като Север, от мястото си в Зимен Хребет. Герб: вълк върху бяло платно. Девиз: Зимата иде“
Други Северни Домове
 • Дом Рисуел от Ручей е благородно семейство на Север, един от видните домове, заклети на дом Старк от Зимен Хребет. Рисуел управляват Ручей, обширната площ между гробната могила и Каменистия бряг на север. Герб: черна конска глава, очи и грива червена, върху бронз в черна гравирана граница.

 • Дом Болтън от Дредфорд е благороден дом от Дредфорд на север. Те са стара линия, произхождаща от Първите хора и датираща от Епохата на героите. Болтъните са известни с практиката си да обиждат враговете си. Герб: червено мъж, върху бледо розово платно, забелязано с червени капки кръв. Девиз: Нашите остриета са остри.

 • Дом Мормонт от Мечешкия Остров е благороден дом на север, едно от основните семейства, заклети в Старк. Седалището им е на Мечешкия остров, разположен в ледения залив северозападно от Зимен Хребет. Герб: черна мечка върху зелено дърво. Девиз: „Тук стоим“.

 • Дом Дъстин от Бароутън е благороден дом от север, едно от големите семейства, заклети в Старк. Техният замък е Бароу Хол в Бароутън, виден град на север. Герб: Две ръждясали кръстосани брадви с корона между тях.

 • Дом Хорнууд от Хорнууд е благороден дом, чието седалище е Рогова гора на север. Те са сред основните знамена на Старк от Зимен Хребет. Герб: лос, кафяв на тъмно оранжево поле. Девиз: „Праведници в гнева“.

 • Дом Карстарк от Кархолд е благороден дом от Кархолд на север. Те са основани като по-малък клон на своите господари, Старките от Зимен хребет и са сред основните им знамена. Герб: бял слънчев изригване на черно. Девиз: "Слънцето на зимата".

 • Дом Рийд от Стража на Сивата вода е благороден дом от Сивата вода и едно от основните семейства на севера. Те управляват блудниците, малки мъже, които живеят в блатата и мочурищата на Шията. Герб: черен крокодил на зелен фон.


Ланистър
Дом Ланистър от Скалата на Кастърли е един от великите домове на Вестерос, едно от най -богатите и могъщи семейства и една от най-старите си династии. Герб: златен лъв на пурпурно поле. Девиз: „Чуй моя рев!“
Домове в Западните земи
СКОРО....

&




_________________


Fallen Queen
Being nice was my pastime But I've been hurt for the last time
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
Sponsored content
Върнете се в началото Go down
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото Страница 1 от 1
Идете на: